به گزارش شهرآرانیوز؛ گاهی دل سوزی از سر ناآگاهی باعث میشود دست به یکسری اقدامات سرخودانه بزنیم. راه دوری نروید. حتما خودتان یا اطرافیانتان جزو آن دسته افرادی هستید که به حیوانات خیابانی مثل پرندگان و گربهها و حتی سگهای ولگرد در حاشیه راه هاغذا میدهید. البته بماند که علاوه بر غذاهای خانگی این روزها خیلیها به گربهها و پرندگان غذاهای آماده میدهند.
جدا از حس نگرانی که به حیوانات به خصوص در این روزهای سرد دارید بد نیست بدانید بسیاری از کارشناسان محیط زیست بر این باورند که عادت دادن حیوانات به غذاهای آماده باعث بروز مشکلات زیست محیطی میشود، زیرا آنها به صورت غریزی میتوانند حتی در شرایط سخت نیز غذا پیدا کنند.
قبل از آنکه باقی مانده غذای ظهرتان را در یک ظرف یک بار مصرف یا پلاستیک بریزید و در معرض دید گربهها، پرندگان و سگها بگذارید بهتر است بدانید برای مدیریت چنین حیواناتی توجه و رعایت موارد زیر واجب است.
به جای آنکه خودجوش عمل کنید، درباره چند سازمان خیریه که ناجی حیوانات هستند تحقیق کنید و کار را به آنها بسپارید.
حیوانات اطرافتان را عادت به غذا دادن هر روز نکنید. این کار ممکن است باعث ایجاد وابستگی حیوانات شود و مشکلاتی را برای محلی که زندگی میکنید، پیش بیاورد.
گاهی ناخواسته باعث جمع شدن حیوانات در نزدیکی محلی که زندگی میکنید، میشوید. به عنوان نمونه زبالههای خود را بموقع بیرون از خانه نمیگذارید.
غذا دادن به حیوانات خیابانی در برخی موارد به نوعی «مد» تبدیل شده است. این موضوع علاوه بر افزایش جمعیت آنها یا وابستگی شان به انسانها و بروز رفتارهای پرخطر، میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند که به عنوان نمونه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
تغذیه حیوانات خیابانی میتواند تعادل طبیعی اکوسیستم محلی را برهم بزند.
این امر میتواند به جمعیتهای طبیعی حیوانات و گیاهان آسیب برساند.
فضولات حیوانات و انتشار بیماریهای مشترک انسان و حیوان ممکن است به سلامت عمومی آسیب برساند.
به جای آنکه خودسرانه دست به هر اقدامی بزنید و مهربانی و دل سوزی را بهانه کنید بهتر است این چند خط را مطالعه کنید.
کمک مالی یا داوطلبی در سازمانهای خیریه و حامی حیوانات خیابانی بهترین کار است. از یاد نبرید که این سازمانها میتوانند به طور تخصصی و حرفهای به این حیوانات رسیدگی کنند.
از طرحهای حمایتی، نظارت و کنترل جمعیت حیوانات بدون صاحب که از سوی مدیریت شهری اجرا میشود حمایت کنیدو علیه آنهاپویش راه نیندازید.
در صورت مشاهده حیوانات آسیب دیده یا در شرایط سخت، پیگیر مراجع مسئول باشید تا بموقع به حیوانات رسیدگی کنند.
از یاد نبریم که آموزش شهروندی درباره خطرات تغذیه مستقیم به حیوانات در واقع ترویج فرهنگ احترام به حیوانات و حمایت از آن هاست.
توجه به این نکته باعث جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی میشود و از همه مهمتر از زیستگاههای طبیعی حیوانات حفاظت میکند.
حمایت از طرحهای درمان، عقیم سازی و نگهداری حیوانات بدون صاحب از تولید مثل بی رویه جلوگیری میکند.
توجه: پرندگان در طبیعت درصدی کربوهیدرات میخورند و بقیه را از حشرات تغذیه میکنند، وقتی که ما برنج و نان به آنها میدهیم کربوهیدرات بدنشان بالا میرود، در حالی که باید از پروتئین هم استفاده کنند.
از یاد نبریم که تعداد سگهای ولگرد در حاشیه شهر یکی دو تا نیست. به همین منظور در مورد تغذیه سگهای ولگرد، باید با احتیاط و مسئولیت پذیری بیشتری عمل کرد.
نکته: حیوانات وحشی باید قادر به یافتن غذای طبیعی خود در محیط باشند. غذا دادن انسانها به حیوانات ممکن است این چرخه را مختل کند.
در فصول سرد سال که منابع غذایی طبیعی کمتر است، میتوان به صورت محدود به حیوانات کمک کرد، اما بهتر است این کمک به طور موقت و با آگاهی و اطلاع انجام شود.
غذاهای آماده و بسته بندی شده: این نوع غذاهای مخصوص تولید شرکتهای معتبر هستند. این غذاها مواد مغذی کامل و متناسب با نیازهای تغذیهای گربهها را دارند.
غذاهای خانگی سالم: ممکن است عادت داشته باشید ته سفره تان را برای حیوانات در نظر بگیرید. بد نیست بدانید باقی مانده انواع گوشتهای بدون چربی مثل مرغ، گوساله یا بوقلمون از خورشتی که پختهاید، ماهی کم چرب یا ته قوطی تن، خرده تخم مرغها و لبنیاتی مانندپنیر و همچنین سبزیجات مثل هویج، کدو و اسفناج میتواند گزینه خوبی برای کمک به گربههای خیابانی باشد.
مکملهای تخصصی: حالا اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که دستتان به دهانتان میرسدمکملهای آمینواسیدی، ویتامینی و مواد معدنی مخصوص گربه نیازهای تغذیهای گربهها را تأمین میکنند.
دانههای تخصصی پرندگان: انواع دانههای مخصوص غذای پرندگان که از سوی شرکتهای معتبر تولید میشوند. این دانهها حاوی مواد مغذی مورد نیاز پرندگان هستند.
سگهای ولگرد در مقایسه با گربهها و پرندگان خیابانی مقدار غذای بیشتری را مصرف میکنند و در زمان گرسنگی هر چیزی را میخورند. اما اگر در سرمای هوا قصد غذا دادن به آنها را داشتید به دنبال گزینههای گوشتی بروید البته، چون تهیه فراوردههای گوشتی صرفه اقتصادی ندارد میتوان از گزینههای مشابه استفاده کرد. به عنوان نمونه باقی مانده لاشهها از قصابی، جگر مرغ یا پای مرغ و...
نکته: فقط یادتان باشد در کنار غذا آب سالم در اختیار آنها بگذارید.